Revani Tarifi
Bayramlarda hangi tatlıyı yaparsınız bilmiyorum ama, ben ilk kez geçen bayramı ailemin yanına gitmeyerek evimde geçirdim. Bu yüzden tatlı yapmak, perde yıkamak, yemekler yapmak bana kaldı.
Bu tarifi 3 yıl önce afiyet olsun sitesinden almıştım.
Bence bayram için çok uygun. Size de tavsiye ediyorum.
İşte malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardagı sıvı yağ
1 su bardagı şeker
1 su bardagı ceviz
1 çay kaşıgı karbonat
2 su bardağı irmik
1 su bardağı un
ŞERBET İÇİN
4 su bardagı şeker
4 su bardagı su
1/2 adet limonun suyu
Ben bu ölçülerin yarısını yapıyorum. Çok daha ince ve bayrama uygun oluyor. Tadımlık...:)
Yapılışı:
Önce yağ, yumurta, şeker, süt çırpılır. Un, irmik ve kabartma tozu ve ceviz daha sonra eklenir. Yüksek kenarlı bir payreks kapta çok başarılı oluyor.
170° de 45 dakika pişirin. Şerbetini 20 dakika kadar kaynatın ve içine limon suyu ekleyin. Soğumaya bırakın. Sıcak revaninin üzerine dökün. Revani sıcak, şerbet soğuk olacak.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder