8.02.2009

Örgü Maymun


Ne zamandır elimde olan işimi nihayet bitirdim. Biraz uğraştırdı ve uzun sürdü. Ama sonucunda şeker mi şeker bir maymunumuz oldu.

İşte yapılışı:

Kafası: Tığ ile beyaz ipten 2 adet ,

5 zincir üzerine ilk sırada 10, sonra 17,... 24 sıra ikili trabzan yapıp 8. sırada 60 tane ikili trabzan yaparak bitiriyoruz. Tepsi gibi düz olmalı.

Gövdesi: 5 zincire ilk sırada 10 tane ikili trabzan yapıp tepsi gibi olacak şekilde arttırarak 4 sıra aynı renkle devam ediyoruz. Tepsiyi büyütmeye devam ederek diğer renge geçiyoruz. Renk geçişlerini iki sıra halinde yapıyoruz. 3. renge geçtiğimizde artık tepsi formundan çıkıp kap formuna geçiyoruz. Yani bazı sıralarda çok arttırmadan devam ediyoruz.

Gövdenin en tombul yerini (pembe sıra) 65 sıra ikili trabzan olacak şekilde büyüterek ilerleyip sonra aynı derecede küçülterek (keserek) boynuna kadar geliyoruz.

Kolları: 4 sıra zincirin üzerine ilk sırada 10, sonra 15 ve a6 sıra ikili trabzan yapıp sabit olarak renk değiştirerek devam ediyoruz. 16 renk yaptıktan sonra bitiriyoruz.

Tavsiyem; kolu yarıladıktan sonra içini elyafla doldurmanız. Çünkü bu kadar uzun bir parçaya bittikten sonra elyaf doldurmak çok zor oluyor.



Bacakları: 4 sıra zincirin üzerine 10, 15 ve 18 sıra ikili trabzan yapıp sabit olarak renk değiştirerek devam ediyoruz. 10 renk yaptıktan sonra bitiriyoruz.

Kuyruğu: 13 sıra sabit ikili trabzan yaparak devam ediyoruz. Toplam 25 sıra ördükten sonra bitiriyoruz.

Kulakları: Şişle bir üçgen örüyoruz. Kenarlarına tığ işi yaptıktan sonra altını büzdürerek dikiyoruz.

Kafa için yaptığımız iki tepsi formunda parçaları birbirine bir mikrar açıklık kalacak şekilde dikiyoruz. Yüzünü işliyoruz, içini elyafla dolduruyoruz ve kulaklarını dikiyoruz.

Diğer parçaların hepsini elyafla çok katı olmayacak şekilde uygun yumuşaklıkta dolduruyoruz. Birbirine dikiyoruz. İşte maymun bitti.

1 yorum:

Cocukla Cocuk dedi ki...

çok şirin olmuş