23.07.2009

Mecidiyeköy Pazarı Taşındı

images
Yıllardır Mecidiyeköy'de kurulan halk pazarı, artık Kore Şehitleri Caddesi'ne taşındı.

Her Pazar günü gidiyor ve birbirinden taze sebze ve meyvemizi alıyorduk. Hele sabah saatlerinde gidersek çok daha rahat alış veriş yapabiliyorduk. Cadde geniş olduğu için karşılıklı tezgahların arasında kalan koridor da genişti. Buna rağmen günün ilerleyen saatlerinde kalabalıktan ilerleyemeyecek duruma gelirdi.

Duyduğuma göre Mecidiyeköy'deki esnafın şikayeti ve trafiği ektiliyor gibi sebeplerden pazarı Kore Şehitleri Caddesi'ne taşıdılar. Geçen Pazar günü yeni yerine kurulmuş. Gitmedim ama eski yerindeki gibi olmayacağı aşikar.

Zira şimdi de burdaki esnaf şikayetçiymiş. Hatta en önemlisi yangın çıksa çıkılacak bir yer kalmamış ve pazarcıların kullanacağı ne bir su kaynağı ne de bir tuvalet varmış. Bir de caddenin darlığı sebebiyle rahat yerleşememişler.

Niye böyle bir karar verildi bilmiyorum ama günümüzde devlet adamlığının anlamı ve içeriği değiştiği gibi belediyecilik anlayışı da değişti. Artık halka değil kişiye önem veriliyor.

6 yorum:

CG dedi ki...

Pazarın eski kurulduğu cadde üzerinde oturan bir vatandaş olarak ben gayet memnunum taşınmasından. Yangın çıksa itfaiye, ölecek olsak ambulans bize de ulaşamıyordu. Kaldı ki pazarın yeni yeri iş merkezi ağırlıklı, eski yeri konut; bir yangın halinde can kaybındansa 2-3 parça mal yanması zannımca daha iyi olacaktır. 41 sene sonrada olsa belediyenin pazarı kaldırması gecikmiş ama doğru devlet adamlığına bir örnek.

Sizin evinizin önüne pazar kurulduğunda, pazar günleri aracınızı parkedecek yer bulmaya çalıştığınızda, kimse size pazarları gelmek istemediğinde taze sebze meyvenin faydalarını birkez daha düşünürsünüz !

Neslihan Toker dedi ki...

Haklısınız. Pazardan alış veriş yaparken, tezgahlardan apartmanlarına giremeyen insaları görmüştüm. Zaten böyle büyük bir ilçeye pazar yeri gerekir. Herkesin rahatça ulaşabildiği, kimsenin rahatsız olmayacağı bir seçenek bence bu.
Tecrübenizi paylaştığınız için teşekkür ederim.

Adsız dedi ki...

Ben de pazarın eski kurulduğu cadde üzerinde oturuyorum. pazar günlerimizi rezil eden, gürültüsünden dinlenemediğimiz pazarın kaldırılmasından oldukça memnunum. Pazarı kaldırmada emeği geçenlere teşekkür ederim

Neslihan Toker dedi ki...

Geçen Pazar günü Kore Şehitlerinde de kurulmadı. Sanırım boykot vardı.
Bu iş nasıl çözülecek acaba?

Adsız dedi ki...

Her şey güzelde yeni adresi net olarak nasıl bulabilirim

Neslihan Toker dedi ki...

Mecidiyeköy Pazarı'nın yeni yeri:
Zincirlidere Caddesi Esentepe'de