14.01.2008

Hamileliğin Son Günleri

Ben doğuma iki gün kalaya kadar çalışan, hastaneye yatmaya giderken çizdiğim projeyi mail atmaya çalışan ve hastane elbiselerini giyerken iş telefonlarına cevap veren bir bayan olarak, hamileliğimden hiç bir şey anlamadım :(
Son aya girdiğimde benden oldukça önde giden bir karnım vardı ama ben yine bilgisayar masasına sığabiliyordum ve yine şantiyelere gidebiliyordum. Bir müddet sonra ellerim ve ayaklarım şişmeye ve eklemlerim çok ağrımaya başladı. Hiç böyle bir ağrı çekmemiştim. Çok korkmuştum. Her akşam sirkeli ılık suda ayaklarımı dinlendirip masaj yapıyordum. Ellerime de masaj yapıyordum ama nafile. Sonradan öğrendim ki; eldeki eklem ağrıları bilgisayar kullanmaktan olurmuş.
Doğum yaptıktan bir iki ay sonra bu ağrılar geçti.
Özel sektörde çalışan bayanlara tavsiyem; size verilen ssk'nın haklarından mutlaka yararlanın. Yani iki ay doğumdan önce ve iki ay doğumdan sonra toplam 4 ay izninizi kullanın. Kendinizi iş hayatının stresinden çekin ve doğuma kadar bol bol dinlenin.

1 yorum:

eci-co dedi ki...

merhaba blogunuzu yeni keşfettim..su an ki durumum için bilgilendirici yazılarınız var sanırım..
Ben de 5 aylık hamileyim,sizin gibi şantiyelerde geçiyor hamileligim(peyzaj mimarıyım) sosyal hakkımı dogumdan sonra kullanmak için mümkün oldugunca calısıcam,umarım hersey yolunda gider..