8.06.2009

Fava Tarifi


Türk mutfağının vazgeçilmez mezelerinden FAVA.

Sizinle kayınvalidemin tarifini paylaşacağım.

Özellikle hamileyken, kayınvalideme yemeğe gittiğimizde "fava var mıdır acaba?" derdim.

Böylesine çok sevdiğim bu mezeyi kendim neden yapmayayım diye düşündüm. Tarifini aldığımda oldukça pratik bir tarif olduğunu gördüm.

Siz de yapmak isterseniz işte FAVA tarifi:

Malzemeler:

1 paket iç bakla (kuru bakla) 750 gr.

Ben paketin yarısını kullandım. Yeteri kadar fazla oluyor. Diğer malzemeleri de ona göre veriyorum.

1 Kuru soğan

2 Diş Sarımsak

3 Tatlı kaşığı şeker (tepeleme)

1/2 Çay bardağı zeytinyağı

Su

Dere otu (üzeri için)

Limon (istenirse üzeri için)

Yapılışı:


  • Baklaları yıkadıktan sonra geceden orta büyüklükte bir tencereye koyun. Üzerine bir parmak geçecek şekilde su ilave edip ıslatın.
  • Sabah ıslanmış baklaların suyunu değiştirmeden, üzerine diğer tüm malzemeyi ekleyip pişirin.


  • Biraz ılıdıktan sonra blender'dan geçirin. İncecik bir kıvamı olacak.

  • Cam ve yayvan bir kaba alın ve soğumaya bırakın. Buzdolabına iyice ılıdıktan sonra alın.

  • Yemeğe sunduğunuzda kalıp gibi olmalı. Eğer olmamışsa suyu çok koydunuz demektir.


Afiyet olsun.

Çok küçük çocuklara yedirmek tavsiye edilmiyor ama, büyük çocuklarınıza sevdirebilirseniz onlar için çok faydalı olacak.

3 yorum:

ayliz dedi ki...

adını duymuştum ama hiç tadmadım yapmamıştım yani.ellerinize sağlık sizinki tam kıvamında olmuş kalıp gibi yani)
en kısa zamanda denemek isterim

Esra Günüşen Ertuğrul dedi ki...

ellerine sağlık....ben de yapmak istiyordum..tarifiniz vermen süper oldu..sevgiler

Yeditepe Temizlik Şirketi dedi ki...

Blogunuz çok güzel, ellerinize sağlık.
bu arada halı yıkama ve temizlik işleriniz için bir tanıdığım temizlik şirketi var, web sitesini ziyaret etmenizi öneririm.İyi günler...
www.yeditepetemizlik.net