8.06.2009

Gece Tuvalet Alışkanlığının Kazandırılması


Gündüz tuvalet alışkanlığını aştıysanız sıra geceye geliyor tabi.

Ben gündüz altını açık bırakmaya başladım. Ama siz gece de bezi bırakmak istiyorsanız bakın Annelik ve Bebek Bakımı kitabında neler yazıyor:

1- Çocuğunuz sabahları altı kuru kalkana dek bekleyin.

Bir hafta boyunca çocuğunuzun altı geceleri ıslanmıyor, kirlenmiyorsa geceleri alt bezi bağlamaktan vazgeçebilirsiniz.

2- Altında hiçbir şey yokken uyumasına izin verin.

Birinci hafta boyunca geceleri ağlını bağlamadan yatırın; pijama ya da don da giydirmeyin. İsterseniz su geçirmez bir örtü sererek yatağı koruyabilirsiniz. Yatmadan önce tuvalete gitmesini sağlayın. Gece boyunca bir sorun çıkmadan uyuması gerekir, ama eğer yatağını ıslatırsa, geceleri alt bezini çıkarmak için henüz erken demektir.

3- Yatak ıslatma sorunu ortaya çıkarsa...

Çocuğunuz, haftalar ya da aylarca yapmadığı halde geceleri yatağını ıslatmaya başlarsa bunun nedeni yaşam düzenindeki köklü bir değişiklik olabilir. Çocuğu bu konuda asla azarlamayın, cezalandırmayın. Geceleri altını ıslatarak uyanırsa altını sevecenlikle temizleyip temiz pijama giydirin, çarşafını değiştirin. Bu birden çok yinelenirse, norlame dönene ve yedi sabah üst üste altı kuru uyanana dek bezini bağlayın. Beş altı yaşına dek altını ıslatabilir. Bu anormal bir durum değildir. Gece yatmadan önce bir şey içirmemek yarar sağlamaz.

Hiç yorum yok: