8.06.2009

Dekorasyonda Moda "Vintage" Tarzı


Geçen gün Elle Decor dergimi aldım, evde bir köşeye çekilerek tüm detayına kadar okumaya çalıştım. Eklerden biri hepimize yararlı bir kitapçık.

Vintage Tarzı'nı anlatıyor. Bakın kendinize de yakın bulacağınız bir tarz bu.

Kumaşlarla, mobilyalarla, ikinci el kitaplarla ve eski objelerle dolu yüzlerce tezgah ve dükkanın bulunduğu küçük sahaf ve eskici sokaklarını anımsatan "vintage" terimi, günümüzün eb rahat ve bireysel, bir o kadar da garip ve ilginç dekorasyon tarzlarından biri.

Bugün, modayı takip etmeyen, kalıplaşmış iç dekorasyon kurallarına uymayan ve güncel modern ürünlerle, onlarca yılın ürünü olan eşya ve kumaşları birleştirerek hayal gücünü serbest bırakan yaratıcı kişilerin evlerinden yükselen modern vintage karışımlar son derece popiler.

Hayata geçirilmesi kolay bir tarz diyebiliriz.

Ancak dikkat; bu öyle bir çizgidir ki, züppe görünümlü bir ev yaratmaktan kaçınmalısınız. Doğru uygulama için ise basit bir örnek verelim: Yurt dışında, tatil sırasında satın alınmış bir parçanın yanına büyük teyzeden miras kalan parçalar eşlik edebilir.



Eski püskü olmasına rağmen kolayca yenilenebilir mobilya ve aksesuarlar ile tekstil ürünleri bu tarzın başrol oyuncuları arasındadır.

Bit pazarları, ikinci el dükkanları ve antika dikkanları bu tarzın zengin avlanma alanlarıdır.

Vintage tarzına bir kaç örnek daha...







Elle Decor dergisine bir yıllık abonelik 60 TL. Aklınızda bulunsun.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

evet ya artık her yerde bi vintage vintage tarzı modası filan diye .çokda gzel aslında paylaşımınız için teşekkürler